Naam DJ Helga "Kletterhose" von Rabenstein
Beroep Raabster
Specialiteit Raben mit Inga
Motto Raben is important, but it's more important to raab
Houdt van

Raben, Inga, prancing pony's, matjes en foute feesten


BIOGRAFIE

Oost-Berlijn, Unter den Linden, begin jaren 80. Hänsel en Grettl von Rabenstein, bekend als de foutste underground DJ's van de communistische wereld, zetten een vierling op de wereld. Ze krijgen vier prachtige dochters die zij Helga, Inga, Ursula en Annika noemen. Al gauw bespeuren de trotse ouders een groot talent bij hun dochters. Vooral Helga en Inga lijken uit te blinken in het uitzoeken van de foutste plaatjes en blijken het juiste gevoel te hebben voor de meest gruwelijke danspasjes.

Het stimuleren van dit talent doet de ouders de das om; bij een talentenjacht waar Hänsel en Grettl hun twee dochters voor hebben ingeschreven worden de ouders opgepakt en vooroordeelt tot levenslang wegens foutheid. De zusjes worden gescheiden en in zeer traditionele pleeggezinnen geplaatst. Ruim een decennium moeten ze het zonder elkaar stellen.

Op hun 16e verjaardag besluiten Helga en Inga, zonder het van elkaar te weten, weg te lopen van huis en, in het inmiddels vrije en verenigde Berlijn, een concert van hun grote held Scooter bij te wonen. De twee zien elkaar op de dansvloer, maken oogcontact en weten meteen dat ze hun lang gemiste wederhelft hebben teruggevonden. De twee nemen hun intrek in een klein appartement boven het cafe "the prancing pony" waar zij al gauw worden gevraagd om elke week te DJ-en en volle zalen trekken.

De zusjes besluiten dat het tijd wordt om hun horizon te verbreden, en trekken de wijde wereld in. Na een lange reis door Noord en oost Europa komen zij in Nederland aan, alwaar zij de overige aanstaande leden van het Foutief DJ Collectief tegen het foute lijf lopen. De enorme Raabsprank van Helga & Inga was uiteindelijke de oerknal die het FDJC in zijn volle hevigheid deed losbarsten.

Het familiedrama was hiermee ten einde en de weg vrij om de wereld definitief op zijn grondvesten te doen trillen met onvervalste foutheid gedurende de nog immer voortdurende FDJC World Domination Tour.

En zij raabden nog lang en gelukkig...

EXTRA: De foutheid van Helga kent geen grenzen. Zo gaf zij al reeds bij het in leven roepen van haar foute top 10 hiernaast aan, dat de keuze te moeilijk was en dat ze eigenlijk een foute top 20 wilde om ook stijlloze klassiekers als de Baywatch Tune, de Full House TV tune, Alexander Marcus, Bon Jovi en Alain Clark erbij wilde. Maar een top 10 is geen top 20. Er zal voor jou dus niets anders op zitten dan gewoon naar het eerstvolgende foute feest te komen om Helga's foutheid mee te maken.
DE DJ HELGA FOUTE TOP 10

01. Gunther - Touch Me
02. Sandy - Mama Ik Ben Verliefd Op John Travolta
03. Dead or Alive - Right Round
04. Kenny Loggins - Footloose
05. The Baseballs - The Look
06. Merry Clayton - Yes
07. DJVT - Deze Donkere Jongen Komt Zo Hard
08. DJ Assault - Ass & Titties
09. Freestylers - Push Up (Word Remix)
10. Erotic - Max Don't Have SexANDERE LEDEN VAN HET COLLECTIEF:
DJ JAY "EL REY" - DJ SWINGO - DJ REINHARDT - DJ HELGA - DJ INGA - DJ HIHI BUBU - DJ GHESTER